Hor "Gazija" iz Bužima u čast Dana državnosti predstavlja pjesmu i spot "Domovina" (FOTO i VIDEO)

hor Gazija
Udruženje hor duhovne muzike i sevdaha "Gazija" Bužim u čast obilježavanja velikog jubileja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine, poklanja pjesmu i spot posvećenu domovini.

 

Udruženje hor duhovne muzike i sevdaha "Gazija" Bužim je u augustu mjesecu tekuće godine, spektakularnim koncertom obilježio 30 godina rada i postojojanja.

Insprisani nestvarnom ljepotom naše Zemlje odlučili su u povodu 25. novembra prirediti i pjesmu domovini. Pisanje pjesme, muziku i aranžman uradio je Sead Zele Lipovača, kojem ovo nije prvi put da surađuje sa horom "Gazija".

Nakon što je pjesma "Domovina" završena članovi hora su odlučili uraditi i ekranizaciju pjesme, odnosno snimiti spot. Ovaj posao povjeren je režiseru, Sulejmanu Muratoviću koji je ujedno i vlasnik produkcijske kuće "One moment studio", a koja je i zaslužna za ovaj vrhunski spot.

"Domovinu trebamo voljeti i čuvati uvijek, a ne samo kad slavimo Dan državnosti i druge značajne datume. Domovina je naša kuća i za nju smo svi mi, i mali i veliki, podjednako odgovorni", kazao je Muratović i dodao da je ovo je zasigurno velika promocija prirodnih ljepota iz raznih djelova naše Domovine, ali i veliki povratak na scenu hora "Gazija" iz Bužima.

Treba naglasiti i to da se pored Seada Lipovače i Sulejmana Muratovića, kao potpisnici na ovom spotu pojavljuju i Dado Ruvić (dron.ba), Haris Jusović (grafički dizajner) i poznati bosanski dizajner Adnan Hajrulahović HAAD, koji je za ovu priliku pripremio novu odjeću za članove hora Gazija.

Generalni sponzor projekta "Domovina" je općina Bužim i općinski načelnik Mersudin Nanić, a Zlatni sponzor Vlada USK i Premijer Mustafa Ružnić. Projekat su pomogla i Federalna ministarstva raseljenih osoba i kulture i sporta, kao i brojne firme koje kao i uvijek prepoznaju kvalitetne projekte hora "Gazija".

Medijski pokrovitelji spota su Televizija USK-a i Klix.ba na kojem je oficialno i upriličena premijera spota.