Horor u Derventi: Razbojnici vezali radnika i ostavili ga da izgori

Benzinska pumpa "Slavuljica petrol" u centru Dervente izgorjela je jučer u požaru koji su, prema riječima vlasnika pumpe Milorada Slavuljice, nakon pljačke izazvala dvojica maskiranih razbojnika.

Uzeli novac

Slavuljica kaže da su razbojnici u 3.30 sati ušli na pumpu i okomili se na radnika pumpe, koji, srećom, nije teže povrijeđen.

- Zaključali su ga u jednoj prostoriji na pumpi da bi potom pokupili pet-šest hiljada maraka iz kase. Potom su podmetnuli požar i pobjegli, ostavivši sirotog radnika da izgori. On se, srećom, uspio spasiti i izaći kroz vrata magacina prije nego što se požar proširio - kaže Slavuljica.

Pumpa se nalazi u blizini Teritorijalne vatrogasne jedinice u Derventi pa su vatrogasci odmah počeli s gašenjem požara. No, požar se brzo širio i vatrogascima su trebala skoro dva sata da ga u potpunosti ugase. Srećom, vatra nije zahvatila rezervoare s gorivom, čime je izbjegnuta eksplozija, koja bi, da je do nje došlo, vjerovatno imala katastrofalne posljedice po cijeli grad.

Obavljen uviđaj

U Policijskoj upravi Doboj potvrđeno je da je u 3.45 sati prijavljeno da je u ulici 1. maja došlo do požara na pumpi "Slavuljica petrol", ali nisu mogli da potvrde da li je pumpa prije toga opljačkana te da li su požar izazvali razbojnici.

- Policajci, zajedno s inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara PU Doboj, obavljaju uviđaj, nakon čega će biti poznato više detalja - rekla je Dragana Kerkez, portparol PU Doboj.

Šteta milion maraka

Milorad Slavuljica kaže da mu je požarom pričinjena ogromna materijalna šteta, koja se procjenjuje na skoro milion maraka.

- Vatrogasci su mi spasili motel, ali je pumpa uništena. Od nje je ostalo samo zgarište i pepeo. Sve je uništeno. Izgorjele su i nadzorne kamere, koje su mogle da pomognu u otkrivanju razbojnika, ali i uzroka požara - rekao je Slavuljica.

Image