Hospitaliziran britanski premijer Boris Johnson

zjrtfizf
Britanski premijer Boris Johnson koji se do danas nalazio u samoizolaciji nakon što mu je potvrđen koronavirus, večeras je prebačen u bolnicu u Londonu kako bi prošao testove na koronavirus jer mu simptomi ne prolaze.

Kako je saopštio njegov ured, Johnson u bolnicu nije upućen po hitnom postupku nego preventivno zbog i dalje pristunih simptoma. Johnson je u bolnicu prebačen automobilom Vlade, a ne kolima hitne pomoći. Ne zna se koliko će Johnson vremena provesti u bolnici.

“Prema savjetu njegovog ljekara premijer je večeras prebačen u bolnicu zbog testova. Ovo je preventivni korak jer premijer i dalje ima vrlo prisutne simptome i to deset dana nakon što je pozitivno testiran na koronavirus. Premijer se zahvaljuje osoblju Nacionalnog zdravstvenog sistema na izuzetnom radu i poziva javnost da prati preporuke Vlade o ostanku kod kuće, da štite nacionalni zdravstveni servis i čuvaju živote”, kaže se u saopštenju premijerovog ureda.

Podsjetimo da su u danima nakon što je Johnson objavio da je pozitivan na koronavirus istu situaciju prošli ministar zdravlja Velike Britanije, glavni medicinski savjetnik Vlade, glavni savjetnik premijera i još neki zvaničnici Vlade. U međuvremenu se javnosti obratila i vjerenica premijera Borisa Johnsona koja je kazala da je i ona imala simptome koronavirusa, ali da se sada oporavlja.