fbpx Hrabri dječak ubio zmiju da bi zaštitio drugare s kojima se vraćao s iftara

Hrabri dječak ubio zmiju da bi zaštitio drugare s kojima se vraćao s iftara

Home

Hrabri dječak ubio zmiju da bi zaštitio drugare s kojima se vraćao s iftara


Medin Tabaković (12) iz Bosanske Dubice preksinoć  je u centru grada ubio zmiju kako bi zaštitio svoje drugare s kojima se vraćao s mektebskog iftara koji su za članove koji poste priredili treneri  RK Kozara.

Medin priča da je zmiju ugledao na stepenicama jedne kuće.  Vidjeli su je i njegovi drugari, koji su se potom odmah uz vrisku i razbježali.

- Ja sam jedini ostao. I nisam se uplašio. Uzeo sam štap  i zmiju bacio prvo sa stepenica, a potom je i ubio - kaže Medin.

medin

Safet ef. Beganović, glavni imam Medžlisa IZ Bosanska Dubica, priča da su tek jučer saznali da je riječ o smuku dugom 1,20 metara. 

- No, djeca to tada nisu znala. Bilo je vrištanja, penjanja na ogradu, jedna grupa djece je dotrčala do mene i vikali su: „Zmija, zmija!“ Mislio sam da je neka šala. Kasno je, zmija u centru grada. No, kad sam dotrčao do mjesta gdje su je vidjeli, Medin se već snašao i završio  sa zmijom.

Poslije je bilo grljenja, djeca su mu čestitala, a čestitke su stigle i od starijih vjernika koji su čuli šta se dogodilo. Medin je predsjednik mekteba, rukometaš i  među vršnjacima poznat kao neko ko ih uvijek štiti - kazao je efendija Beganović.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavio: Wed, 21/06/2017 - 21:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top