Hrvatska: Objavljene poruke u kojima se ubijena djevojka žalila na policajca koji je osumnjičen

.
U Hrvatskoj je u srijedu navečer ubijena 21-godišnja djevojka Mihaela Berak. Njeno tijelo je pronađeno u stanu u Osijeku. Glavni osumnjičeni za ubistvo je 27-godišnji policajac Marko Smažil.

 

U ponedjeljak stižu još određenije poruke.

"Ako te ikad neka cura bude pitala sa smazila, molim te reci da bježi. Ja sam se uvjerila", neke su od poruka koje je primila Mihaelina prijateljica. Za policajca u porukama piše da da je opsesivan, posesivan i manipulativan. U porukama stoji i da "nije normalan, čist u glavi".

U porukama se navodi i da je "napravio dramu" i prijateljici se ukazuje da mu pogleda Instagram. Ispod toga je poslan navodni screenshot s Instagrama policajca na kojem je u opisu profila poruka: "Never revenge, let them realize!!!" (Nikad osveta, neka sami shvate!!!).

Među porukama je i sljedeća poruka koju je navodno poslala Mihaela: "Posvađali smo se jučer i rekla sam da se više ne želim viđat s njim. I onda je on ovo sve napravio", stoji uz screenshotove s Instagrama. Jedan od screenshotova je onaj s prethodno spomenutom rečenicom s Instagrama.

Poruke Marka Mihaeli

Na porukama koje su navodno razmjenjivali Mihaela i policajac ona piše kako ne može vjerovati da on radi dramu bez razloga i ni iz čega.

"Mihaela ne radim dramu ako sam rekao da sam sada posvećen samo tebi onda je tako", navodno piše policajac.

"Ne želim te smetati, ali stv si super cura i uživam u tvom prisustvu. Neću ti više pisati, kada se budeš htjela vidjeti ili čuti tu sam", također je među porukama koje je poslao policajac.

Među porukama je i sljedeće: "Rekao sam ti da mi to ne radiš ali dobro sama biraš. Neću ti se više javljati i gotovo ako stv smatraš da mi ti nisi dosta. Cao!!".

Glasovne poruke na kojima je Mihaelin glas, žali se na poruke koje joj šalje policajac i govori da se dopisuju tek nekoliko dana

Index je u posjedu i glasovnih poruka za koje nam je osoba koja je poznavala Mihaelu potvrdila da je na njima Mihaelin glas.

U njima se žali na poruke koje joj šalje 27-godišnji policajac i govori da intenzivnije komuniciraju tek nekoliko dana.

"Jednostavno ne možeš to pisati (...) Odjednom te poruke. To je onaj klasičan školski primjer (...) Klasičan love bombing. Ja to ne pušim. Jednom u životu sam to popušila i nije mi bilo dobro, oporavljala sam se mjesecima. Ovaj puta ja to ne...", rekla je.

U drugoj poruci prepričava kako je otišla do policijske postaje i vidjela se s policajcem. "On meni nije ništa rekao, već me tako jako zagrlio. Znači katastrofa... Mislim nije katastrofa, već onako užasno me jako zagrlio. Znaš onako kad osjećaš... Ja sam tako znala zagrliti bivšeg dečka kad sam mislila da ćemo prekinuti ili tako nešto. Tako je on mene. Tako jako i drugo me jučer zagrlio", govori u glasovnoj poruci.

Mark Pleša, advokat osumnjičenog policajca Marka Smažila rekao je da nema nikakvih saznanja o sadržaju poruka.

"Tek sam čuo da postoje navodne WhatsApp poruke, ali nemam nikakvih informacija o sadržaju tih poruka ni o njihovoj autentičnosti", rekao je odvjetnik Pleš.

Naveo je i da ga iz policije nisu pitali o tim porukama.

"Mogu samo kazati da je moj branjenik aktivno i dosta konstruktivno iznosio odbranu", rekao je potvrdivši da se policajca sada tereti za tzv. obično ubistvo.

Podsjetimo, policija je policajca osumnjičila za blaže kazneno djelo dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehata, no DORH je vrlo brzo prekvalificirao kazneno djelo koje se 27-godišnjaku stavlja na teret.