Hrvatska policija traga za muškarcem koji je danas ubio troje ljudi

Home

Hrvatska policija traga za muškarcem koji je danas ubio troje ljudi


Danas popodne oko 16.30 sati u mjestu Brodarica kod Šibenika došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja, potvrđeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske, piše ŠibenikIn.

“Danas, 26. aprila oko 16,35 sati u Brodarici tri osobe su pronađene mrtve, dvije u porodičnoj kući i jedna u osobnom automobilu. Identitet smrtno stradalih osoba i okolnosti ovog događaja se utvrđuju, a provode se opsežni izvidi s ciljem otkrivanja počinitelja”, priopćeno je iz policije.

Kod Brodarice je postavljena policijska blokada, na mjestu događaja, kod porodične kuće u blizini brodaričke škole i jedne autopraonice, policija je razvukla traku i ne dopušta pristup mjestu događaja.

“Vidjela sam kako preko zida dvorišta bježi jedan prosjedi visoki muškarac, a drugi niži je hodao polako. Sumnjivo se ponašao pa mi se čini da je imao nešto s tim događajem”, ispričala je novinarima komšinica, koja je nazvala policiju čim je to vidjela.

Žena navodi kako se boji za svoj život te kako je u strahu od odmazde tih muškaraca.

Drugi komšija navode da su bili u kući i da ništa nisu znali dok im nije došla na vrata druga kompinica i pitala ih: “Pa zar ne znate što se dogodilo u našoj ulici? Ubijeni su vam komšije, muž i žena!”, rekla im je.

Policija provodi intenzivno traganje za osobom Luketa Boris (1958.) iz Primoštena kojeg dovodimo u vezu s ovim događajem.

Luketa je viđen na mjestu događaja te se sumnja da se udaljio s crvenim Cliom reg. oznaka ŠI 569 FD.

 

(Izvor: Index.hr)

Tagovi
Objavio: Wed, 26/04/2017 - 18:51

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top