Hrvatska: Zagrebačka policija pronašla gotovo 45 kilograma droge

policija
Zagrebačka policija prilikom pretresa pronašla blizu 45 kilograma droge, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom i 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ”neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Naime, sumnja se da je 43-godišnjak protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način 25. septembra 2020. godine na području Bosne i Hercegovine nabavio veću količinu marihuane te ju sakrio u posebno preuređene prostore unutrašnjosti svog vozila marke Nissan, a s ciljem da drogu prokrijumčari na područje grada Zagreba radi daljnje prodaje osumnjičenom 30-godišnjaku.

Obavljenom pretragom njegovog automobila na području Peščenice policijski su službenici pronašli 34 plastična paketa ispunjena s ukupno 36.374 grama marihuane.

Također, sumnja se da je 30-godišnjak, s ciljem dalje preprodaje, na za sada neutvrđeni način nabavljao veću količinu marihuane, hašiša i kokaina, koje je zatim sakrivao, prešao, dodavao punila za povećanje mase, prepakiravao i vagao u kući na području Maksimira, nakon čega je tako pripremljenu drogu prodavao.

Pretragom kuće policijski su službenici pronašli ukupno 8.385 grama marihuane pakirane u 24 paketa, 116,85 grama hašiša, 10,57 grama kokaina, 13.463 grama različitih punila za povećanje mase pakiranih u pet plastičnih omota i jedan plastični paket, uređaj za vakumiranje, dvije digitalne vage, hidrauličnu prešu te veći novčani iznos za koji se pretpostavlja da je pribavljen preprodajom droge.

U pretrazi je pronađen i jedan pištolj s pripadajućim spremnikom te osam komada pištoljskog streljiva zbog čega će protiv 30-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz čl. 11. st. 4. i čl. 30. st. 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana biti podnijet optužni prijedlog.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.