Hrvatski logoraši ne žele Bandića na svojim događanjima

Splitsko-dalmatinska podružnica Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora ocijenila je sramotnim postupak zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je službeno primio, kako su naveli,"osvjedočenog četnika" Dragana Markovića Palmu te mu poručili kako zbog toga nije više dobrodošao na događanja tog društva.

"Iznenađeni smo sramotnom viješću kako je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u Zagrebu u službeni posjet primio Dragana Markovića Palmu, kontroverznog predsjednika skupštine općine Jagodina u Srbiji, osvjedočenog četnika, suradnika ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana," navodi se u priopćenju ove podružnice u noći sa subote na nedjelju.

 Po tvrdnjama podružnice, takav Bandićev čin je sramotan i bolan i stavlja sol na ranu svima koji su tijekom Domovinskog rata izgubili svoju mladost, udove pa i svoje živote.

"Od Milana Bandića, čovjeka koji je dugo godina dokazan kao osoba s tisuću lica, smo naviknuti na iznenađenja, ali ovim sramotnim činom je prešao sve granice i uspio je nadmašiti samoga sebe," navodi se u priopćenju hrvatskih logoraša.

Ističu da će Bandić već danas ili sutra pristupiti hrvatskim braniteljima kao da se ništa nije odgodilo i "bez iti imalo srama nazočiti tužnim obljetnicama koje predstoje pravdajući se kao da se ništa nije dogodilo".

"To mu ne smijemo dopustiti i svi zajedno mu trebamo jasno poručiti da se zbog ovakvog sramotnog čina, kojim je ponizio sve hrvatske branitelje i instituciju glavnog hrvatskog grada, treba duboko ispričati. Ono što možemo izjaviti kao Hrvatsko društvo logoraška srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije je da na naša obilježavanja nije više dobrodošao," poručuju u priopćenju.

Splitsko-dalmatinska podružnica Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora podsjeća kako je u subotu polaganjem vijenaca u Splitu obilježila 27. obljetnicu razmjene 124 hrvatska zatočenika iz kninskih logora razmijenjenih u mjestu Žitniću.

"Našim okupljanjem podsjetili smo se na sve boli i patnje koje su proživjeli hrvatski branitelji i civili, sve fizičke i psihičke torture od strane upravo ovakvih poput Palme i njegovih suradnika koji su danas uz sve počasti primljeni u glavnom gradu Republike Hrvatske," ističe se u priopćenju.