"Dar za Miu": Humanitarni bazar za pomoć u liječenju djevojčice iz Cazina

Mia Mujadžić je dvogodišnja djevojčica iz Cazina, živi u Puškarima, u peteročlanoj porodici. Rođena je 23. augusta 2016. godine. Taj dan trebao je biti najsretniji dan u ovoj porodici, a pretvorio se u početak teške i dugotrajne borbe za normalan život djevojčice koja se od rođenja do danas ne predaje uprkos teškom životnom stanju u kojem se našla. Za posljedice i progresivnost bolesti nije kriva. Razboljela se greškom medicinskog osoblja. Dijagnoza je teško oštećenje mozga, mikrocefalija - epilepsija.

U borbu za normalan i kvalitetan život cazinske heroine od dana kad je saznala za ovaj slučaj uključila se čitava bh. javnost. Porodica Mujadžić, u kojoj niko ne radi, teško financijski uspjeva djevojčici obezbijediti sve što joj treba. Financije se jednostavno "tope" pod okriljem cjenovnika jednog nedužnog djeteta s PP-om. 

Godinu dana poslije troškovi nisu ništa manji, Mii treba konstantna briga i liječenje, i još uvijek se održavaju humanitarne akcije kako bi joj se pomoglo u njenom liječenju. Tako najavljujemo "Dar za Miu", humanitarni bazar koji će se održati u srijedu, 26. decembra 2018. godine, na Trgu Zlatnih Ljiljana u Cazinu od 10:00 sati. 

Pozivamo vas da dođete, posjetite štand i kupovinom poklona pomognete djevojčicu koju s pravom zovemo cazinskom heroinom i koja nas još uvijek treba.

Pokažimo da nije zaboravljena, olakšajmo Mii i porodici bar novčano onoliko koliko možemo.