fbpx HUMANOST NA DJELU: Članovi i odbor KUD “Sehara DK” zajedno sa mještanima u akciji za porodicu Ljubijankić iz Donje Koprivne

HUMANOST NA DJELU: Članovi i odbor KUD “Sehara DK” zajedno sa mještanima u akciji za porodicu Ljubijankić iz Donje Koprivne

Home

HUMANOST NA DJELU: Članovi i odbor KUD “Sehara DK” zajedno sa mještanima u akciji za porodicu Ljubijankić iz Donje Koprivne


Da humanost naših Cazinjana nema granice pokazali su članovi KUD-a "Sehara DK" Donja Koprivna, zajedno sa Upravnim odborom te mještanima istoimene mjesne zajednice.

Humanitarna akcija za porodicu Ljubijankić iz Pivnica koju je nedavno zadesila teška neprilika, pokrenuta je 09.01.2017. godine a uspješno je završena u subotu 14.01.2017. godine.

Otac dvoje djece je iznenada preminuo, a kako je majka ostala sama sa dvije kćerke, jasno nam je da su uslovi za život suvise neprikladni. Dok je rahmetli Smajo bio živ nije bio zaposlen tako da su se veoma teško snalazili.

"Odlučili smo prikupiti sredstva i osnovne namirnice s ciljem da im pomognemo i obradujemo djecu. Odaziv djece, njihovih roditelja te ostalih mještana bio je prilično solidan. Prema tome, možemo ovo smatrati uspješnim. Naša humanost nema granice"  - kazala je za portal Cazin.NET, sekretarica KUD-a "Sehara DK" Elma Bajramović.

Ovim putem pozivamo sve dobre ljude koji su u mogućnosti i žele pomoći da se u skladu sa svojim mogućnostima, uključe u akciju. Porodica se nalazi u Pivnicama, Donja Koprivna.

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 16/01/2017 - 09:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top