Husein Hadžić iz Cazina uživa u penziji: Uspješan voćar, biciklista, ribolovac, planinar (VIDEO)

Odlazak u penziju za mnoge predstavlja jednu od najvažnijih životnih prekretnica. Nakon dugogodišnjeg rada, postoje dvije različite vrste budućih penzionera: oni koji se raduju penziji i oni koji se nerado penzionišu, smatrajući da su još uvijek radno sposobni.

Svako od nas zna ljude koji su se, osim posla, u slobodno vrijeme bavili još nečim, koji su s tim aktivnostima nastavljali i kad odu u penziju. Ko je imao neki hobi, tada mu se posvećuje sa još većom strašću. Penzija zapravo postaje način da se zadovolji ono što najviše voliš, a za to nisi imao vremena. 

Na primjer, možete se baviti voćarstvom, ribolovom, biciklizmom, planinarstvom... Jedan od onih koji uživa u penzijskim danima i navedenim aktivnostima je 67-godišnji Husein Hadžić iz Cazina. Nakon 48 godina radnog staža u dijaspori, prije dvije godine vratio se u rodni grad gdje vodi aktivan i zanimljiv život.

Najprije se počeo baviti voćarstvom, trenutno ima preko 200 sadnica različitog voća i dosta dobar prinos. Voli prirodu i sport. Aktivno se bavi biciklizmom, ribolovom i planinarstvom. Četiri puta išao je sa kolegama biciklistima u Srebrenicu, trčao je i na Cazinskom maratonu gdje je osvojio prvo mjesto. 

Husein je društveni penzioner i uživa u razgovorima s ljudima s kojima može pronaći zajedničke teme, a dosta interesantnih ljudi i sadašnjih prijatelja upoznao je preko Ureda za dijasporu Grada Cazin.

Više u reportaži RTV Cazin.