I Pep potvrdio: Arteta na pragu Arsenala

Sudeći po riječima Pepa Guardiole, Mikel Arteta postaće novi menadžer Arsenala.

Već je nekoliko sedmica od kako je Arsenal bez menadžera jer je smijenjen Unai Emery i privremeno tim vodi Freddie Ljunberg, no on se nije proslavio na klupi Topnika i sada se samo čeka da klub ozvaniči novog trenera.

Iako su se s Arsenalom povezivali brojni veliki stručnjaci, očigledno je izbor pao na Mikela Artetu, pomoćnika Pepa Guardiole.

Prema pisanju britanskih medija, Areta i Arsenal vode pregovore, a konačna odluka bit će donesena do kraja ove sedmice.

Arteta nema iskustva kao trener, ali služio je kao Guardiolin pomoćnik u tri trofejne sezone u Manchester Cityju. U tom periodu je City osvojio sedam trofeja, uključujući i dva naslova Premier lige.

Upitan o Artetinom prelasku u Arsenal, Guardiola je rekao: "Znam što i vi znate. Danas sam ga vidio. Arteta je izvanredna osoba, dobar trener. U pregovorima je s Arsenalom, ali ne znam šta će se dogoditi", rekao je Guardiola.

Vjeruje se da će Arteta dobiti pet miliona funti po sezoni od uprave Arsenala, ali čeka se sada zvanična potvrda cijele priče. On je kao igrač, podsjećamo, nastupao za PSG, Rangers, Sociedad, Everton i Arsenal, čiji je dres nosio od 2011. do 2016. godine.