UZ BLAGOSLOV VLASTI BH ENTITETA RS: I policija RS-a u prijevozu ilegalnih migranata prema Unsko-sanskom kantonu

.
I sinoć su inspektori Kantonalne inspekcije USK pečatili objekte za čije vlasnike se sumnja da iznajmljuju prostorije nezakonito, odnosno migrantima koji nemaju validnu dokumentaciju kod sebe. Iako manje, ipak i dalje ima onih koji na ovaj način i pored zabrane Operativne grupe za nadzor nad migracijama, migrante i izbjeglice uporno dovoze na područje Krajine. I nisu samo oni ti koji krše odredbe i pored prijava i plaćanja istih...

 

BIHAĆ, 11. septembra - Policija RS-a nastavlja sa višemjesečnom praksom prevoženja migranata i izbjeglica iz centra države, Sarajeva, ka Krajini, što se vidi na našim, ekskluzivnim snimcima.

 

Radi se to naravno uz blagoslov tamošnjih vlasti, iako treba postaviti pitanje, zašto iste ove ljude, kada ih već ne žele ugostiti u dijelu BiH koji nazivamo RS, ne vraćaju ka Sarajevu, jer i tamo postoje IOM-ovi prihvatni centri. Laka para, kako se u narodu kaže, pored zabrane ulaska migranata na područje USK-a i dalje je draga gazdama prijevozničkih firmi. Upravo tome svjedoče nedavno snimljene ekskluzivne snimke još jednog ovakvog pokušaja na potezu izlaza iz manjeg bh. entiteta RS prema Bosanskoj Otoci. 

 

 

 

I ovu nadasve aktuelnu priču pratite u večerašnjem TV Dnevniku u 19,00 sati...