I sutra u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima

Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 10 do 16, na jugu do 19 °C

Danas je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne je zabilježena slaba kiša ili rosulja. 

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica -3; Ivan Sedlo 3; Bihać 4; Sanski Most 5; Gradačac, Tuzla 6; Bugojno, Sarajevo 7; Brčko 8; Livno 11; Neum, Široki Brijeg 14; Grude 15; Mostar 16;

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. Prije podne ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša ili rosulja. Poslije podne ili večernjim satima u većem dijelu naše zemlje sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne je moguća grmljavina. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 10 do 16, na jugu do 19 °C. 

Stanje na cestama

Na putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Na dionicama u višim predjelima vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle. Vozačima skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu, kako prenosi RTV USK.

U toku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija, dok teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste put Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona  u oba smjera.

Na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima u toku je izgradnja kružnog toka, zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-18 Kladanj-Podpaklenik, M-2 prolaz kroz Neum, M-4 Teslić-Karuše i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac).

Pojačan promet vozila i duža zadržavanja bilježe se na ulazu u BiH na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Donja Gradina, Bosanski Brod i Brčko. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prijelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.