Imam veliki respekt prema selekciji BiH

Bosnu je uvijek krasio izuzetan fudbalski potencijal, kaže trener trofejnog beogradskog kluba

Fudbaleri Partizana doputovali su uoči početka plej-ofa u ligi Srbije na mini pripreme u Etno-selo “Stanišići” pored Bijeljine, gdje će napuniti baterije pred odlučujuće utakmice. Samo porijeklo trenera beogradskog kluba Save Miloševića sigurno je bilo presudno prilikom izbora destinacije za ove mini pripreme.

Bez dilema

I kompleks na kome su trenirali, nosi ime po proslavljenom fudbaleru iz Bosne i Hercegovine, a i sam Milošević ovdje ima svoju akademiju.

- Nije bilo ni najmanje dileme u vezi s dolaskom ovdje, jer me za ovo mjesto vežu veoma lijepe uspomene. Cilj nam je osvježiti ekipu i ojačati unutrašnje veze u timu uoči starta takmičenja u plej-ofu Superlige. Imali smo određenih problema u igri, ali se nadam da su one iza nas i da ćemo u nastavku pokazati da ovaj sastav ima potencijal - izjavio je Milošević za “Avaz”.

Trofejni klub u svojim redovima ima i reprezentativca BiH Gorana Zakarića tako da je i s te strane upoznat sa zemljom u kojoj su odradili mini pripreme.

- Veliki respekt prema selekciji Bosne i Hercegovine. Ekipa koja u svojim redovima ima Edina Džeku i Miralema Pjanića, pa i Zakarića, zaslužuje svako poštovanje. Moj veliki prijatelj Mladen Krstajić je predsjednik Radnika iz Bijeljine i veoma često razgovaramo o fudbalu u BiH. Vidim i da je klupski fudbal podignut na viši nivo – istaknuo je Milošević i dodao:

Mladi igrači 

- Nadam se da će se i infrastruktura podići za još koji stepenik i da ćemo u regionu imati jaku klupsku konkurenciju, što bi automatski podiglo i nivo igre reprezentacija. Bosna je uvijek imala veliki fudbalski potencijal, što potvrđuje i veliki broj mladih igrača koji trenutno treniraju u najboljim klubovima Srbije.