Imao tešku saobraćajnu nesreću, izašao iz automobila i tražio pomoć: Nakon toga preminuo

.
Nakon kraće vožnje u jednom trenutku B.R. je pozlilo te je izgubio svijest

 

Na magistralnom putu Tomislavgrad - Posušje u mjestu Bukovica u nedjelju u 18.10 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je B.R. rođen 1956. godine u mjestu Roško Polje upravljajući motornim vozilom marke Mercedes izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolovoza.

Nakon nezgode B.R. je izašao iz vozila i zatražio pomoć od prolaznika koji su u tom trenutku prolazili tim djelom puta da ga povezu do obližnjeg ugostiteljskog objekta, a radilo se o osobama iz Zavidovića koji su se kretali sa motornim vozilom marke "Ford", što su oni i učinili - saopćio je MUP Livanjskog kantona.

Nakon kraće vožnje u jednom trenutku B.R. je pozlilo te je izgubio svijest. Nakon toga su na mjesto događaja pozvani uposlenici Hitne medicinske pomoći DZ Tomislavgrad i uposlenici PP Tomislavgrad, gdje dežurni liječnik nakon pregleda tijela konstatirana smrt B.R..

Uviđaj na mjestu događaja obavili su uposlenici PU Tomislavgrad, a o svemu je upoznat dežurni kantonalni tužilac, nakon čega je tijelo preminulog predano porodici, stoji u saopćenju.   

 

Foto: Ilustracija