Influencerica Adna zbog brze vožnje kažnjena oduzimanjem vozačke na dva mjeseca i 400 KM

č

Nakon što je Klix.ba objavio snimak influenserice Adne Helić kako kroz naseljeno mjesto Halilović vozi 108 kilometara na sat, ministar MUP-a KS Admir Katica je objavio da je utvrđeno da je vozila neprilagođenom brzinom i izdao prekršajni nalog.
“Najoštrije osuđujem svako nedozvoljeno ponašanje u saobraćaju, posebno imajući u vidu teške i neprežaljene gubitke života kojima smo svjedočili ne tako davno na našim ulicama. Želim istaći da je u slučaju A.H. koji je danas uznemirio javnost policija odmah reagovala, ispitala i utvrdila odgovornost, te je protiv prekršioca izrečena zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od 60 dana i izdat prekršajni nalog u iznosu od 400 KM”, poručio je Katica.
Istakao je da MUP Kantona Sarajevo intenzivno primjenjuje smjernice o poboljšanju sigurnosti u saobraćaju koje uključuju i pojačane preventivne i represivne mjere, povećan broj policijskih službenika na terenu, kao i pojačan rad Jedinice interventne policije i jedinice za bezbjednost saobraćaja.

“U ovoj godini obezbijedili smo i dodatnih 1,5 miliona maraka u budžetu za nabavku novih radarskih sistema kojima ćemo povećati sigurnost u saobraćaju i proširiti sistem stacionarnih i mobilnih radarskih uređaja na cestama u Kantonu Sarajevo. Na taj način ćemo efikasnije suzbijati i sankcionisati prekršaje u saobraćaju”, istakao je Katica.

Influenserica Adna Helić je objavila snimak kako kroz Haliloviće u Sarajevu vozi brzinom od 108 kilometara na sat, predviđena brzina kretanja vozila je 60 kilometara na sat.