Inicijativa vijećnika Habibije u Gradskom vijeću Bihać za izgradnju fabrike vode na izvorištima Klokot i Privilica: O kakvoj fabrici vode se radi? (VIDEO)

Home

Inicijativa vijećnika Habibije u Gradskom vijeću Bihać za izgradnju fabrike vode na izvorištima Klokot i Privilica: O kakvoj fabrici vode se radi? (VIDEO)


Posljednja sjednica Gradskog vijeća je porpilično burna bila, popraćena sa dvije inicijative koje su naišle na pozitivne reakcije građana.

Naime, vijećnik Dinko Bećirspahić (SBB) je podnio inicijativu da se na nacionalnom spomeniku Bosne i Hercegovine “Garavice” u Bihaću podigne visoki jarbol s državnom zastavom BiH, a njegov kolega vijećnik Adnan Habibija (SDP) je podnio incijativu za izgradnju fabrike vode na izvorištima Klokot i Privilica.

Inicijativa vijećnika Habibije je građanima poprilično nejasna, pa smo u kontaktu sa njim došli do saznanja da je i on primio veliki broj poziva građana, prema kojima je jasno da mnogi nisu upoznati o kakvoj se fabrici vode doista radi.

Naime, ovdje se ne radi o fabrici vode koja bi proizvodila vodu za komercijalnu upotrebu, te istu distribuirala kao flaširanu kroz trgovinu. Prema njegovim riječima, ovdje se radi o fabrikama vode, koje bi “proizvodile” vodu prije nego ta ista dođe u vodovodini sistem i bude distribuirana u domaćinstva.

U fabrikama bi se trebala voda dodatno pročistiti, raznim tehnološkim postupcima i kao takva, dostribuirati domaćinstvima priključenim na vodovodnu mrežu u Bihaću.

Slična fabrika je napravljena u Novom Sadu, koja snabdijeva preko 135.000 domaćinstava, način rada možete pogledati u video prilogu:

 

(Izvor: USN.ba)

 

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 14/09/2017 - 11:13

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top