Inovacije u saobraćaju na bh. način: Bosanska Krupa dobila polukružni tok, a profesor Lindov zavapio: Koji um može ovo smisliti

.
Dajte ljudi, zaustavite ovo, napisao je Osman Lindov na svom Facebook profilu

Biti inovativan ne znači obavezno i da je nešto dobro urađeno. Zbog toga bi ponekad, možda, trebalo pitati i stručnjake o nekoj ideji, prije nego što se ona realizuje. Posebno ako ta ideja obuhvata i građevinske radove, čija ispravka podrazumijeva više vremena i novca.

Tako se, recimo, Bosanska Krupa može pohvaliti inovacijom u saobraćaju, vrlo čudnim kružnim tokom. Ljudima će, moguće je, trebati malo više vremena dok "pohvataju" i zapamte kako da prođu kroz ovaj kružni tok, u zavisnosti iz kog pravca dolaze. Zapravo zbog izgleda, već je dobio naziv polukružni tok.

Na izgled ovog saobraćajnog objekta osvrnuo se i profesor Saobraćajnog fakuteta u Sarajevu OSman Lindov.

 

- Evo novih inovativnih rješenja iz naše lijepe Krajine. Bosanska Krupa dobila je nova dizajnerska rješenja u saobraćajnoj signalizaciji. Pa ljudi, jeli ovo moguće, koji um može ovakvo nešto smisliti i za ovo mu isto platiti državnim parama. Ovo nije normalno šta se sve radi u ovom našem saobraćaju. Dajte ljudi zaustavite ovo. Molim vas saznajte ko je ovo uradio, napisao je Lindov.