Inspekcija u bolnici: Medicinsko osoblje ne nosi zaštitne maske, ne peru ruke...

Bolnica
Utvrđeno je kako se 12 posto od ukupnog broja zaraženih pacijenata, zarazilo na bolničkim odjelima, najmanje 15 dana nakon što su primljeni na iste.

 

Inspekcija je u bolnici u Kentu utvrdila niz kršenja mjera i to od strane medicinskog osoblja. Dio medicinskog osoblja bolnice nije bilo niti obučeno za nošenje zaštitne opreme, a nisu imali pristup zaštitnim naočalama, otkrilo je izvješće inspekcije. Nisu, međutim, ni dezinficirali ruke.

Osoblje engleske bolnice William Harvey u Kentu zatečeno je kako ne nosi ispravne zaštitne maske i ne koriste dezinfekcijski gel za ruke, piše Independent.

Utvrđeno je kako se 12 posto od ukupnog broja zaraženih pacijenata, zarazilo na bolničkim odjelima, najmanje 15 dana nakon što su primljeni na iste.

Komisija za kvalitetu skrbi pronašla je brojne nepravilnosti koje su dovele do povećanja rizika zaraze pacijenata.

U bolnici William Harvey u Kentu, još tijekom kolovoza inspekcijskim izvidom ustanovljeno je kako nije svo osoblje prošlo obuku kako ispavno koristiti zaštitnu opremu.

Nadalje, medicinsko osoblje na covid-19 odjelima viđeno je da zaštitne maske ne nosi ispravo, a jedna medicinska sestra zatečena je bez zaštitne maske na odjelu na kojem je došlo od izbijanja zaraze.

Osim toga, najmanje sedam članova bolničkog osoblja ulazio je na odjel s pacijentima za koje su sumnjalo da imaju koronavirus bez korištenja dezinfekcijskog gela, a nisu ga koristili ni prilikom izlaska.

Osoblje na bolničkom covid-19 odjelu reklo je inspektorima kako nemaju pristup vizirima ni zaštitnim naočalama.

Bolnica je ranije ove godine imala dvostruko više mrtvih zbog korone u odnosu na ostale bolnice.

U srpnju je testirao svih 9.000 djelatnika bolnice, a njih 15 bilo je pozitivno, piše Independent.co.uk.

"Ova inspekcija se odvijala prije dva mjeseca i poduzeli smo hitnu akciju kako bi se situacija poboljšala", rekla je privremena direktorica prevencije infekcija i kontrole, dr. Sara Mumford.

"Osoblje je tijekom cijele pandemije naporno radilo na skrbi za pacijente, a njihova skrb i sigurnost i dalje nam je prioritet", dodala je.