Instruktor iz Visokog optužen da je kandidatkinju htio uhvatiti za grudi: "Vožnja je bila dobra, žuriš li?"

.
Bio je svjestan da upotrebom sile čini bludne radnje nad njom, stoji u optužnici

Općinski sud Visoko potvrdio je optužnicu protiv Visočanina Mustafe Karavdića (68), koja ga tereti da je, radeći kao instruktor vožnje, u vozilu za obuku pokušao uhvatiti za grudi kandidatkinju te da ju je ljubio, nakon čega je ona pobjegla iz automobila.

 

U optužnici, koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, ističe se da se to desilo 30. septembra prošle godine oko 18:40 sati na području Visokog, na poligonu za obuku vozača, nakon što je završio sa časom vožnje tokom kojeg je obučavao kandidatkinju.

 

Ugasila vozilo

- Ona je u vozilu za obuku sjedila na mjestu vozača. Kada je ugasila vozilo i skinula sigurnosni pojas, on je, s ciljem zadovoljavanja svog seksualnog nagona, stavio ruku na njenu desnu ruku koju je držala na natkoljenici svoje desne noge - navedeno je u optužnici.

 

Potom joj je, dodaje se, milovao ruku te joj rekao: „Vožnja je bila dobra, sve je u redu. Žuriš li?".

Kako mu je ona odgovorila da kasni već devet minuta, podigao je svoju ruku kojom je milovao njenu ruku te zagrlio kandidatkinju preko ramena, privukavši je sebi - naglašava se u optužnici.

 

Nakon toga je pokušao staviti ruku ispod njene majice i uhvatiti je za grudi.

 

- Zbog toga se ona odmaknula od njega prema vratima i lijevom rukom uhvatila za kvaku pokušavajući da otvori vrata i izađe - navedeno je u optužnici.

 

Povukao svoju ruku ispod njene majice

Međutim tada je on povukao svoju ruku ispod njene majice pa ponovo stavio preko njenog ramena i jače je privukao sebi te je poljubio u lijevi obraz blizu lijevog uha, a zatim na sredinu obraza pa treći put blizu njenih usana.

 

- Bio je svjestan da upotrebom sile čini bludne radnje nad njom, što je htio, usljed čega ga je ona, uplašena, snažno odgurnula od sebe, otvorila vrata i istrčala iz auta i tako spriječila da dovrši ono što je naumio - ističe se u optužnici.