Investicija od 200.000 KM: Izgradnja trotoara u Cazinu i Bužimu, povećanje sigurnosti u saobraćaju

.
Direkcija regionalnih cesta Unsko-sanskog kantona je u proteklom periodu uradila niz značajnih projekata, koji su rezultirali značajnim povećanjem kvalitete regionalnih puteva što je jedan od osnova za razvoj turizma, poljoprivrde, privrede, ali i kvalitetu života građana u Unsko-sanskom kantonu.

Posljednji radovi u tom nizu su ovih dana na području Općine Bužim i Grada Cazina, gdje se u investiciji vrijednoj oko 200.000 KM rade trotoari, koji će značajno povećati sigurnost u saobraćaju.

Da je ovo rezultat sisitemskog i planiranog rada, kazao je i dopredsjedavajući Skupštine USK, Nisvet Jusić, koji je svoje zadovoljstvo podijelio sa građanima, kazavši da je ulaganje u infrastrukturu od šireg značaja za kanton je jasno opredjeljenje koje je dokazano ulaganjima i rekonstrukcijom regionalne putne mreže.

Regionalni putevi su krvotok kantona i važni su za putnički saobraćaj, privredni razvoj, razmjenu roba i turizam. Ali sigurnost građana je najvažnija, jer jedan ljudski život vrijedi više od svega.


Nakon izvršene rekonstrukcije regionalnog puta R401b iskazali smo zabrinutost za sigurnost pješaka, posebno djece koja pješače do škole.

 

Foto:Facebook