Islamska zajednica u BiH otvorila novu stambeno-poslovnu zgradu u Sarajevu

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je svečano otovrio dva vakufska objekta u Sarajevu – Studentski centar IZ u BiH u ulici Logavina, a nakon toga i Stambeno-poslovnu zgradu u ulici Odobašina, uz prisustvo visokih zvaničnika BiH i Turske.

Ovom svečanom događaju prisustvovali su reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, Mehmet Nuri Ersoy, turski ministar za kulturu i turizam, Adnan Ertem, generalni direktor Direkcije vakufa Republike Turske, ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc, premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj i drugi zvaničnici.

Mehmet Nuri Ersoy, turski ministar za kulturu i turizam, poručio je danas u Sarajevu da "prostor Balkana, i u svom geografskom smislu, ima specifičnost zato što svi nekako vučemo korijene sa ovih prostora". 

"Do danas su te vrste rodbinskih i društvenih veza sve jače. Iz tog razloga su veoma snažne svake vrste veza koje počinju od historijskih, kulturnih, rodbinskih i društvenih veza između naših naroda", istakao je Ersoy.