Arnautović: Ispituju se okolnosti koje su dovele do požara u Tuzli

Veći broj osoba zatražio je ljekarsku pomoć nakon današnjeg požara na Gradskoj pijaci u Tuzli

Požar je lokalizovan, a na terenu su trenutno istražitelji MUP-a TK, te će više informacija biti poznato naknadno, kazao je za N1 Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

"Trenutno je požar lokalizovan. Ovdje su dva tužioca TK koji zajedno sa istražiteljima MUP-a TK ispituju sve okolnosti vezane za ovaj događaj. U pripravnosti su i dva vještaka koji će zajedno sa tužiocima raditi uviđaj. Iz više razloga i otežanih uvjeta rada u mraku, odlučeno je da će se sa uviđajem započeti ujutro", kazao je Arnautović za N1 i dodao:

"Ono što je važno napomenuti, nema osoba koje su stradale prilikom požara. Ima manje povrijeđenih. Sa uviđajem će se početi rano ujutro, utvrđivati će se prije svega uzroci požara, razmjere i šteta koja je izazvana požarom i sve okolnosti".

Još je poručio da je u toku saslušanje osoba koji su bili očevici ovog događaja.

"U toku je saslušanje osoba koji su očevici ovog događaja, najčešće su to vlasnici štandova. Sve ostalo ćemo prezentirati kada budemo znali više informacija, kada vještaci izađu na teren i daju mišljenje. Mi još nemamo zvanične informacije, sve ostalo je na nivou špekulacija. Mi ne možemo o takvim informacijama špekulisati".