Maloljetničko nasilje: Isplivao novi snimak maltretiranja djevojčice

Na snimku se vidi kako maloljetnica čupa, udara, obara na zemlju i šutira slabiju od sebe, dok drugovi sve to mirno gledaju

Zemun je navodno bio mjesto novog brutalnog vršnjačkog nasilja. Ovaj slučaj pokazuje da je to "praksa" među djecom koja traje godinama. Pojavio se snimak na Instagram grupi namijenjenoj sprečavanju nasilja među vršnjacima, piše Dnevni avaz.

Na snimku se vidi kako maloljetnica čupa, udara, obara na zemlju i šutira slabiju od sebe, dok drugovi sve to mirno gledaju.

Nakon smjene direktora Srednje škole u Barajevu koji nije na vrijeme prijavio vršnjačko nasilje, kao i poslije podizanja krivičnih prijava za nasilničko ponašanje protiv I. O. (15) i D. I. (14), koje su šamarale A. M. (15), koja je tom prilikom zadobila i povredu, isplivao je novi stravičan snimak brutalnog vršnjačkog nasilja.

Na snimku koji se širi društvenim mrežama maloljetnica fizički napada djevojčicu približno istog uzrasta, ali očigledno slabiju od sebe. Još jedan primjer nasilja u koji se navodno desio u školskom dvorištu je uznemirio već zabrinute roditelje, koji se pitaju šta se to dešava.