ISPOVEST ADVOKATICE SILOVATELJA IZ POŽEGE: Napadao je žrtve samo kada kod njih oseti strah

monstrum
Nada Mihajlović, bivša advokatica serijskog silovatelja Milenka Č. (64) zbog kojeg cela Požega noćima ne spava jer se posle 14-godišnje robije nedavno vratio u rodni grad, kaže da se dobro seća svog bivšeg klijenta.

Ističe da joj je bio dodeljen po službenoj dužnosti početkom dvehiljaditih godina,a prema njenim rečima, Milenko je napadao žrtve samo kada kod njih oseti strah.

- Milenko je poslednju zatvorsku kaznu 2006. dobio zbog tri objedinjena dela, odnosno za jedan pokušaj silovanja i dva izvršena. Pokušaj se desio kada je jednom u vozu vrebao devojčicu. Voz se pokvario i on je namamio dete negde na poljanu da niko ne vidi i izvadio nož kako se ona ne bi opirala. Tada mu je rekla: "Molim te, nemoj da me siluješ, imam samo 15 godina". Iz nekog razloga predomislio se i pustio je jadnu devojčicu na slobodu - priseća se Mihajlovićeva.

Međutim, bolesnu nameru Milenko Č. nije uspeo da izbaci iz izopačenog uma, pa je ubrzo našao drugu, ali i treću žrtvu.

- Silovao je studentkinju iz Valjeva koja je tada imala 23 godine, takođe uz pretnju nožem. To se desilo negde na Novom Beogradu. Ona je tada u svom očaju uspela da ga zamoli samo da je ne ubije. Nakon toga, isto je uradio u Požegi, i to trudnici iz Valjeva koja se takođe uplašila njegovog oružja i molila ga da joj ne naudi pominjući svoju bebu. Ta žena je išla do kasarne "Petar Leković" u posetu suprugu. Srećom, kasnije sam čula da je rodila zdravo dete - otkriva advokatica.

Ona navodi da su pred izricanje presude psihijatri ustanovili da je optuženi vrlo labilna ličnost i da je seksualno aktivan samo kada oseti strah kod žena i da je u životu imao samo onoliko odnosa koliko je puta to učinio na silu.