Ispovijest oca stradalog dječaka: Tragovi u snijegu su slutili na tragediju

Bogomir Durlić, čiji je sin Milutin (15) nestao iz kuće u selu Leskovo, kod Majdanpeka, pronašao je tijelo svog djeteta u reci Pek, gotovo 20 kilometara nizvodno od mjesta gdje su pronađeni tragovi nesretnog dječaka na obali.

Otkad mi je sin nestao, nekoliko puta sam uzduž i popreko prešao nizvodno rijeku, ali je voda bila mutna i brza, pa nisam uspio da ga pronađem. Međutim, vidio sam tijelo koje je bilo upletenu u granje, nedaleko od brane kod jezera iz kojeg se Majdanpek snabdijeva vodom – plačući govori Bogomir.

Nesretni otac je odmah pozvao policiju, čije su ekipe došle na lice mjesta i izvukle tijelo dječaka iz vode.

– Moj sin je bolovao od epilepsije i liječio se na Institutu za majku i dijete. Tog 12. marta je ustao rano, a moja supruga je pomislila da je Milutin otišao da spava kod djeda u drugoj kući, koja je u sklopu našeg domaćinstva.

Međutim, ispostavilo se da je dječak nije tamo i da je nestao, nakon čega je otac krenuo da ga traži po selu, ali bezuspješno.

– Po povratku iz sela, vidio sam Milutinove tragove u snijegu, koji su se završavali na obali rijeke Pek, koja je bila nadošla zbog obilnih padavina. Tražili smo mog sina danima. U potragu su bili uključene komšije, policija, spasioci… Ali, sve je bilo uzalud – jada se otac.

sin.jpg