Istraga o ubistvu Miroslava Tatića: Šta je maloljetnica ispričala u policiji

Šesnaestogodišnja N. Ć. saslušana je jučer u policiji u nastavku istrage o ubistvu Miroslava Tatića (52) iz Banje Luke.

Izvor iz istrage rekao je da je značajnu ulogu u istrazi i rasvjetljavanju ubistva na kraju odigrala upravo maloljetna djevojka, koja je sve vrijeme bila u društvu osumnjičenog Aleksandra Bubnjevića (28).

– U početku se držala jedne priče koja je išla u prilog osumnjičenom, ali je na kraju ipak odlučila da ispriča onako kako je zaista bilo te večeri kada je, ni kriv ni dužan, ubijen Miroslav Tatić. Bubnjević je tokom saslušanja govorio kako pištolj nije njegov, ali ova priča nije nikako mogla biti istinita, jer pištolj nije pronađen nakon ubistva. Tvrdnje da je Bubnjević donio pištolj potvrđene su izjavom djevojke koja je bila u društvu osumnjičenog kada se ubistvo dogodilo, a i kasnije kada je Bubnjević uhapšen u automobilu – objasnio je izvor iz istrage, prenosi Avaz.

Prema izjavi N. Ć., ona je s Bubnjevićem u srijedu oko 23 sata došla pred porodičnu kuću Tatića u banjalučkom naselju Lazarevo, a kako bi osumnjičeni s Dejanom Tatićem, sinom ubijenog, raspravio oko nekih tračeva. Izvor iz istrage navodi da je maloljetnica, navodno, pokazala kuću gdje žive Tatići te da to osumnjičeni nije znao.

– Kako nije bilo Dejana, na vratima kuće se pojavio njegov otac Miroslav. Uslijedila je verbalna rasprava, tokom koje je Bubnjević izvukao pištolj i uperio ga prema Miroslavu. U jednom trenutku pištolj je opalio i iz neposredne blizine pogodio Miroslava u lijevu stranu grudnog koša, odnosno srce. Bubnjević je u panici strčao niz stepenice – ispričao je izvor.

U trenutku kada je ulazio u automobil Bubnjević je djevojci rekao: “Nisam znao da je napunjen.” Nakon ovoga sjeli su u automobil i prvo otišli do porodične kuće Bubnjevića, a zatim prema gradu, gdje su uhapšeni.

Izvor: