CIS: Najviše se pričalo o ekonomiji, a najmanje o sigurnosti

Kroz šest dnevnih novina, sedam televizijskih portala, tri internet-portala i dvije novinske agencije, istraživači CIS-a pratili su političke subjekte

Samo 17 posto izjava političkih stranaka i kandidata tokom predizborne kampanje za opće izbore bilo je konkretno. Rezultat je ovo istraživanja koje je od početka kampanje proveo Centar za izborne studije (CIS), a koji je danas prezentiran javnosti.

Kroz šest dnevnih novina, sedam televizijskih portala, tri internet-portala i dvije novinske agencije, istraživači CIS-a pratili su političke subjekte.

- Mogu zaključiti da nismo imali konkretnu izbornu kampanju, jer 17 posto medijskih izjava nije bilo konkretno. Prije četiri godine, kada smo također radili istraživanje, manje je bilo izjava, ali su bile nešto konkretnije. Političke stranke se nisu dovoljno bavile stvarnim problemima građana, bar onih koja su njima najvažnija – istakla je Medina Mujić, voditeljica istraživanja.

Također, prema ovom istraživanju, najviše stranaka i političkih subjekata govorilo je o ekonomiji, a najmanje se pričalo o sigurnosti.