Ivanić: Ako bi mi neko pokazao srednji prst, taj ne bi bio uhapšen

Home

Ivanić: Ako bi mi neko pokazao srednji prst, taj ne bi bio uhapšen

Meni nikad niko nije prijetio, niti mi je pokazivao srednji prst. Ako bi se to i desilo, nikad ne bih dozvolio da se ta osoba uhapsi.

Političari su teme komentara. Imate one koji vas podržavaju i one koji vas ne podržavaju. Apsolutno je pravo čovjeka da kaže šta hoće, osim ako nije ugrožena fizička bezbjednost onoga koji je kritikovan. 

Ovo je jučer u Banjoj Luci rekao srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić komentirajući hapšenje američke državljanke koja je prije nekoliko dana pokazala srednji prst bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.

 

Površnost i neznanje

Ivanić je istakao da je zahtjev za MAP potpisan i usaglašen u Predsjedništvu BiH u kojem je sjedio Nebojša Radmanović (SNSD) i dodao da je tu odluku donio lider SNSD-a Milorad Dodik.

- To je jedan jedini dokument koji postoji o MAP-u. Za počinjanje programa MAP-a odgovornost snosi direktno SNSD. U tom dokumentu stoji da je opredjeljenje tadašnjeg Predsjedništva punopravno članstvo u NATO-u. Niko nikad osim ljudi iz SNSD-a nije takvo nešto ni spomenuo – kazao je Ivanić.

On dodaje da je u cijelu priču SNSD uveo sudove. Veliki Žep, ističe Ivanić, jeste slučaj koji je otvoren 2014. godine, u doba neprikosnovene vlasti SNSD-a. Na zahtjev institucija RS, kaže on, napravljena je suštinska greška.

- Optuživati sada nekoga drugoga ili sudove, to može samo SNSD. To je posljedica njihove površnosti, nepripremljenosti i neznanja. Mi sada plaćamo tu cijenu. Oni jedno galame, drugo rade, a posljedice su katastrofalne – rekao je Ivanić.

On podsjeća da su ustanove RS predvođene SNSD-om podnijele apelaciju Ustavnom sudu BiH i omogućile da se on u uključi u priču o MAP-u.

- Zašto SNSD nije odustao od svog stava u zahtjevu za MAP? Zašto im treba pokrivanje građanima ako imaju vlastitu mogućnost da sve to sami donesu – pitao je Ivanić.

 

Lažna priča

On smatra da ne postoji srpski političar koji može glasati za ulazak u NATO dok Srbija nije u NATO-u. Ivanić tvrdi da su SNSD-ove priče početak prljave izborne kampanje.  

- Pitanje Velikog Žepa ne može se primjenjivati na druge lokacije, zato što to nije nikakav presedan. Odluke o eventualnim zahtjevima donosit će teritorijalni nadležni sudovi, a to su sudovi RS. Ali, njima treba lažna priča, galama i optuživanje, kao i tjeranje drugih da se brane za njihove greške - rekao je Ivanić.

 

Uvijek ću birati Beograd

Ivanić je rekao da je dogovorio s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem da ustupi mjesto srpskog ambasadora hrvatskom, ali da je dobio da, umjesto Hrvata, na mjesto ambasadora u Beograd ide Srbin.

- Za razliku od njih, između Beograda i Zagreba, kao predstavnik srpskog naroda, ja ću uvijek birati Beograd. Zašto su oni frustrirani Zagrebom, šta je razlog zbog kojeg pate za Zagrebom, pitajte njih - istakao je Ivanić.

 

(Izvor: Avaz)

Objavljeno: Ned, 27/08/2017 - 17:04

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top