Iz automobila ukrao 40.000 KM, pa prilikom bjekstva svjedoku vozilom pregazio nogu

.
Patrole u Ugljeviku zaustavile su Audi i uhapsili osumnjičenog Jovana Aleksića iz Bijeljine

 

Jovan Aleksić (37) iz Bijeljine uhapšen je zbog sumnje da je iz Caddya, vlasništvo M. T., u Modriči ukrao 40.000 maraka u kešu, da bi prilikom bjekstva vozilom prešao preko noge R. V. iz Modriče koji ga je zatekao u krađi.

Drama se odigrala u utorak ujutro kada je M. T. Caddy s novcem ostavio na parkingu, a da vozilo nije zaključao. Vjeruje se da je osumnjičeni znao da se u vozilu nalazi veći iznos novca, budući da je prišao vozilu i pokupio ga.

Krađu je primijetio R. V. koji je pozvao policiju. Pokušao je i da spriječi lopova u bjekstvu, ali je osumnjičeni sjeo za volan Audija i kada je krenuo točkom je prešao preko noge nesretnog čovjeka, nanijevši mu povrede stopala.

- Osumnjičeni je lišen slobode zbog sumnje da je počinio tešku krađu i izazivanje opšte opasnosti. Sumnja se da je iz Caddyja u Modriči ukrao novac u iznosu od 40.000 KM. Prilikom bjekstva Audijem je prešao preko stopala R. V. iz Modriče kojem je nanio tjelesne povrede - rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona kaže da je uz pomoć svjedoka i nadzornih kamera lopov identifikovan. Utvrđena je i ruta kojom je pobjegao iz Modriče pa je o svemu obaviještena PU Bijeljina čije su patrole u Ugljeviku zaustavile Audi i uhapsili osumnjičenog.

- Osim navedenog sumnja se da je J. A. i 26. jula u Skugriću kod Modriče ukrao torbicu sa dokumentima i bankovnim karticama. Potom je na bankomatu u Modriči podigao novac u iznosu od 2.500 maraka. Utvrđeno je i da je djela počinio u saradnji sa još dvije osobe za kojima se traga - rekla je Kerkez, navodeći da je osumnjičeni predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Nezvanično saznajemo da policija istražuje i porijeklo novca koji je u Modriči ukraden od M. T.