Iz Beograda stižu poruke podrške: "Strašno. Solidarni smo s vama, prijatelji"

asd
Snažni potres pogodio je Hrvatsku u utorak. Epicentar potresa magnitude 6.2 je bio kod Petrinje, ali jako se osjetio u cijeloj Hrvatskoj.

U potresu ima poginulih i ozlijeđenih, velika je materijalna šteta. U tijeku je velika akcija spašavanja.

Brojni građani diljem Hrvatske nude pomoć onima čiji su domovi stradali u potresu, a korisnici društvenih mreža izražavaju solidarnost sa stanovnicima pogođenih područja.

Inicijativa Ne davimo Beograd na svojoj Facebook stranici uputila je poruke solidarnosti i podrške svim građanima Hrvatske, posebno stanovnicima Petrinje, javlja N1.

"Podrška za komšije", "Podrška za ljude u nevolji", "Bože, pomozi i sačuvaj svaku živu glavu, iskreno te molimo", "Moramo zajedno i samo zajedno možemo, oni koji vole mrzeti neka mrze u svoja četiri zida", neke su od poruka Beograđana.

Liječnica Slavica Plavšić na svom Twitteru građanima Petrinje i svih drugih gradova, zahvaćenih razornim potresom, poslala je poruke podrške i poželjela brz oporavak svim ozlijeđenima i bolesnima. 

"Živjela sam u Kraljevu 2010. i znam koliko je jezivo i strašno",  napisala je Plavšić.

Podsjetimo, i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna pružiti "tehničku, financijsku i bilo koju drugu" pomoć Hrvatskoj nakon potresa koji je oko podneva ponovno pogodio zemlju.

Objavu možete pogledati OVDJE i OVDJE