Iz Elektroprivrede se oglasili povodom najava o poskupljenju struje

Home

Iz Elektroprivrede se oglasili povodom najava o poskupljenju struje


Elektroprivreda BiH danas je saopćila da Regulatornoj komisiji za energiju u FBiH (FERK) nije uputila zahtjev za povećanje cijena električne energije za kategoriju domaćinstva.

Ističu da, uprkos teškim uslovima u kojima posluje, a s kojima su zbog veoma nepovoljne hidrološke situacije suočene i elektroprivredne kompanije u regionu i Evropi, te uprkos činjenici da je cijena za domaćinstva 50 posto niža u odnosu na tržišnu cijenu i svjesni socijalnih i ekonomskih okolnosti u kojima žive građani, Elektroprivreda BiH nije donijela nikakvu konkretnu poslovnu odluku koja bi podrazumijevala istupanje prema FERK-u sa zahtjevom za izmjenu cijene usluge javnog snabdijevanja električnom energijom, niti je donošenje takve i slične odluke izgledno.

Također, dodaju da nepovoljne vremenske prilike koje se od kraja prošle godine negativno održavaju na poslovanje Elektroprivrede BiH nisu utjecale na ispunjavanje obaveza koje kompanija ima kao javno preduzeće.

Snabdijevanje kupaca električnom energijom je, bez obzira na otežavajuće okolnosti, stabilno – saopćeno je iz Elektroprivrede BiH.

 

(Izvor: Fena)

Objavio: Pet, 25/08/2017 - 20:07

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top