Iz Njemačke pokušali ući na Facebook profil Malčanskog berberina: Sve se provjerava

S obzirom na to da se narednih dana očekuju loše vrijeme i snijeg, direktor policije kaže da to njih neće omesti, ali da se nada da hoće Malčanskog berberina

Potraga za 12-godišnjom Monikom Karimanović traje već deveti dan. Osim više od 600 ljudi, u akciju su uključeni dronovi, helikopteri, termovizijske kamere, rekao je jutros direktor policije Vladimir Rebić, a prenosi Telegraf.

Policija još ne zna gdje se nalaze Monika i Ninoslav Jovanović, za kojeg se vjeruje da je oteo djevojčicu, rekao je Rebić, dodajući da je policija na terenu 24 sata.

Objasnio je da su izašli na teren čim je majka prijavila nestanak, a istraga je pokazala da bi upravo Jovanović mogao biti izvršilac.

Do petka su se javila dva svjedoka koja su rekla da su 12-godišnju Moniku i Jovanovića vidjeli na nekim lokacijama, a na dvije su pronađeni njihovi DNK tragovi. 

- Na tim lokacijama pronađena su dva jastuka, dva ćebeta... Očigledno ne noći sam - naveo je Rebić, ukazujući na to da je do sada policija pretražila oko 50 sela i zaselaka u kojima bi se Jovanović mogao kriti s djevojčicom.

S obzirom na to da se narednih dana očekuju loše vrijeme i snijeg, direktor policije kaže da to njih neće omesti, ali da se nada da hoće Malčanskog berberina.

- Imamo termovizijske kamere i kamere koje prepoznaju na osnovu toplote. Nijedan detalj ne prepušta se slučaju - navodi Rebić.

Kaže i da se provjeravaju objave na društvenim mrežama.

- Neko je napisao da je viđen u Požarevcu, policija odmah to provjerava. Imali smo slučaj da je neko u Njemačkoj pokušavao da pristupi njegovom profilu. Nijemci su to provjeravali, radi se o čovjeku koji je pokušavao da mu ukine profil - ispričao je Rebić.

Policija, također, nije isključila mogućnost da Jovanoviću neko pomaže.

- On je asocijalan, ali su pronađeni neki ljudi s kojima je bio u kontaktu - dodao je direktor policije.

Rebić je naveo da policiju u optimizmu drži činjenica da Jovanović u prethodnim slučajevima nije ubijao svoje žrtve.

- Kolege iz niške policije radile su njegov profil, angažovani su psiholozi, skenirano je njegovo ponašanje, pokrivamo lokacije koje su njegove opsesije, ne mogu zbog istrage da kažem koje su - naveo je direktor policije.