Iz Save spašeno 13 državljana Kube: Među njima i dvoje djece

.
U akciji je spašeno dvoje djece, pet žena i šestorica muškaraca

Čak 13 državljana Kube spašeno je danas oko 10 sati u intervenciji pripadnika Interventne policije Slavonski Brod na ušću rijeke Orljave u Savu, kod Slavonskog Kobaša.

Kako su izvijestili iz PU brodsko-posavske, policajci su uočili više osobe koje su zapomagale i dozivale u pomoć.

Nepristupačan teren

- Osobe su se nalazile na nepristupačnom terenu u poplavljenom raslinju uz rijeku Savu te policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod nisu mogli do njih službenim plovilom, već su krenuli u akciju spašavanja osoba koristeći čamac Interventne jedinice policije - izvijestili su iz policije.

U akciji je spašeno dvoje djece, pet žena i šestorica muškaraca, za koje je utvrđeno da su državljani Kube, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Jednoj osobi pružena liječnička pomoć

- Sve osobe su spašene i prevezene na sigurno i suho u policijsku postaju. Jednoj odrasloj osobi je pružena liječnička pomoć, te je prevezena u bolnicu. Po dolasku u policijsku stanicu promrzlim osobama su osigurani topli napitci i hrana, a u saradnji sa djelatnicima Hrvatskog crvenog križa i suha odjeća i obuća - saopćili su iz PU brodsko-posavske, iz koje ponovno upozoravaju na tragedije koje se mogu dogoditi prilikom nezakonitog prelaska granice preko rijeke Save, koja je puna naplavina, granja i trupaca, što nerijetko dovodi do tragedija, ako ih se na vrijeme ne uoči i pruži im se pomoć.

Podsjetili su i na dva takva slučaja, prvi od 23. decembra 2022. godine kada su u Savi kod šume Radinje pronađena tri mrtva tijela nepoznatih osoba i drugi od 29. decembra 2022. godine kada je u Savi kod Slavonskog Broda pronađeno tijelo nepoznate muške osobe.

 

Foto:Jutarnji list