Izabrani najbolji čitaoci Gradske biblioteke Cazin za 2018. godinu

Protekle srijede Gradska biblioteka Cazin dodijelila je simbolične nagrade najboljim čitaocima.

Ovo je tradicionalna aktivnost cazinske biblioteke koja se ove godine odvija po šesnaesti put. Nagrađeni su vjerni čitaoci u 3 kategorije: djeca, srednjoškolci i odrasli. Za svakog od njih JU „Kulturni centar“ Cazin pripremila je simbolične poklone i osigurala im besplatan upis u biblioteku za narednu godinu.

Osim prvorangiranih u svim kategorijama, biblioteka izabere i drugo i treće mjesto za svaku kategoriju čitalaca, kako bi više poticali i promovisali značaj knjige u današnjem vremenu.

Najbolja u kategoriji djece je Dizdarević Dalila koja je uspjela pročitati čak 50 knjiga, a slijede je sestra i brat, Nahla i Ahmed Ćoralić sa pročitanih 32 knjige. U kategoriji srednjoškolaca prvo mjesto je ponovo zauzela naša Derviša Burzić, koju je ove godine vrijednom novčanom nagradom obradovala i Fondacija za bibliotečku djelatnost, a na osnovu aplikacije naše Ustanove. S njom je ove godine prvo mjesto podijelila Oraščanin Fatima. Obje su pročitale 78 knjiga. Drugo mjesto u kategoriji srednjoškolaca pripalo je Mujadžić Lejli sa pročitanih 39 knjiga, a treće Karalić Adni koja je pročitala 34 knjige. I odrasli čitaoci su bili vrijedni pa je naša prva čitateljka Kapić Senada pročitala 85 knjiga, Beganović Razima 79 i Ćatić Mediha 76.

Ovom prilikom JU „Kulturni centar“ Cazin i Gradska biblioteka koja djeluje u njenom sastavu, čestitaju vjernim i vrijednim čitaocima na njihovom trudu i žele im sve najbolje i u budućem životu i radu. Nadamo se da će knjige uvijek biti njihovi vjerni pratioci.

Image