Izašla iz pritvora pa poslije tri dana ubila priju: Osuđena na 13 godina i osam mjeseci zatvora

Viši sud u Zaječaru osudio je Andiku Osmanović (52) iz Bora nepravomoćnom presudom na 13 godina i osam mjeseci zatvora zbog teškog ubistva i nelegalnog držanja oružja.

Andika je 21. septembra prošle godine hicem iz puške kubure ubila svoju priju samo tri dana nakon što je puštena iz pritvora zbog sumnje da je sa dvojicom saučesnika iz magacina RTB "Bor" ukrala tri tone bronzanih odlivaka, vrijednih 2,5 miliona dinara. Boranka je 21. septembra 2018., dva sata iza ponoći, hicem iz puške ubila svoju bivšu priju Alenšu Turku (39). 

- Ona je 13 dana prije toga uhvaćena sa svojim saučesnicima D. Dž. (29) i S. J. (27) kad je kombijem iz centralnog magacina RTB "Bor" pokušala da ukrade odlivke. Troje lopova uspjelo je iz magacina izvesti bronzu, ali ih je policija ubrzo poslije krađe uhvatila i smjestila u pritvor - rekao je tada izvor upućen u istragu. 

Andika i njeni saučesnici tada su identificirani zahvaljujući snimcima sa sigurnosnih kamera koje su zabilježile krađu, a nikome nije jasno kako su toliku količinu bronze utovarili u kombi.