Izborne krađe u Sanskom Mostu na mjestu gdje je predsjednik savjetnik načelnika?

.

 

Prije sedam sati, na izborno jutro 2. oktobra, policija u Sanskom Mostu dobila je poziv da dođe u Modru, na biračko mjesto.

Poziv je uputila policajka koja se nalazila ispred biračkog mjesta koje je bilo otvoreno tek par minuta, a glasalo nekoliko birača. Ubrzo je zatvoreno kako bi bio izvršen uviđaj.

O čemu se radilo? Prema novim odredbama koje je u Izborni zakon BiH nametnuo visoki predstavnik, izborni listići se moraju pečatirati i potpisati od strane člana izborne komisije isključivo na biračkom mjestu, pred glasačem.

Pa otkud onda, pečat na izbornom materijalu, prije otvaranja biračkog mjesta Modra u Sanskom Mostu čiji je predsjednik Besim Delić, inače i savjetnik načelnika ovog grada?

Jer, prema elektronskom opisu fotografije koju automatski bilježi svaki mobitel, ona je nastala je u 6 sati i 21 minutu. Dakle, prije otvaranja biračkog mjesta. Pored toga, posmatrač koji je ovo prijavio, tvrde nam u SDP-u, naišao je na zaključana vrata škole u Modroj gdje je bilo organizovano glasanje.

 

Punih 40 minuta, šta god da se radilo, tome nije mogao svjedočiti redovni posmatrač izbora.

Sve je Općinskoj izbornoj komisiji u Sanskom Mostu prijavio Armin Grbić, predsjednik Općinskog odbora SDP-a Sanski Most iz čije stranke je i akreditovani posmatrač. Policija je saznajemo, pozvana u 6 sati i 25 minuta. Ovdje počinje ozbiljna priča o ozbiljnim problemima koje demokratija ima u našoj zemlji, a samim tim i građani.