fbpx Izet Sulejmanović: Nabaviti aparat za onkološku radioterapiju za pacijente u Unsko-sanskom kantonu

Izet Sulejmanović: Nabaviti aparat za onkološku radioterapiju za pacijente u Unsko-sanskom kantonu

Home

Izet Sulejmanović: Nabaviti aparat za onkološku radioterapiju za pacijente u Unsko-sanskom kantonu


Vijećnik Naše stranke u Bosanskoj Krupi dr. Izlet Sulejmanović, zaposlenik Kantonalne bolnice u Bihaću, oglasio se povodom problematike pacijenata iz Unsko-sanskog kantona koji čekaju na onkološku radioterapiju u UKC Sarajevo, predloživši nadležnim da se za potrebe ovih pacijenata nabavi linearni akcelerator.

"Ovih dana svjedočimo velikom nezadovoljstvu pacijenata koji čekaju na onkološku radioterapiju u UKC Sarajevo i možda su ova dešavanja sad najbolji mogući trenutak da se pokrene incijativa za finansiranje i kupovinu linearnog akceleratora koji je prijeko potreban onkološkim pacijentima u Unsko-sanskom kantonu.  Višegodišnja praksa da onkološki pacijenti iz našeg kantona prevaljuju put dug preko 350 km i nazad isto toliko te uzimajući u obzir karakter i prirodu njihovih oboljenja te pshifizičko stanje jeste činjenica i argument da se stanje pokrene iz mrtve tačke", naveo je Sulejmanović.

Vijećnik Naše stranke ističe da će Kantonalna bolnica uputiti pismo namjere svim nadležnim institucijama.

"Kantonalna bolnica 'Dr Irfan Ljubijankić' sa svojim raspoloživim prostorom i kadrom može odgovoriti ovom izazovu. Pismo namjere ćemo uputiti aktuelnom ministru u Vladi USK, direktoru ZZO USK, direktoru KB Bihać i svim ostalim relevantnim personama i institucijama, a sve da se ovaj problem riješi kao i da rješenje poprimi optimalan karakter", dodao je Sulejmanović. 

 

(Izvor: PR - Naša stranka)

   
Topic
Objavio: Čet, 15/06/2017 - 12:37

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top