Izetbegović danas razgovara s delegacijom A-SDA o formiranju vlasti

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastat će se danas s predsjednikom Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) Nerminom Ogreševićem s kojim će razgovarati o formiranju vlasti.

Domaćin današnjeg sastanka stranačkih delegacija je Stranka demokratske akcije (SDA), a glavna tema razgovora bit će formiranje vlasti na nivou entiteta Federacija BiH. 

A-SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH ima dva zastupnika, što je dovoljno SDA i HDZ-u za labavu većinu. Naime, ove dvije stranke zajedno s HDZ-om i tri zastupnika Nezavisnog bloka imaju 48 od 98 ruku, što znači da im nedostaju samo dvije ruke.

Delegacija predvođena Izetbegovićem jučer se sastala s delegacijom SBB-a na čelu s Fahrudinom Radončićem. Uprkos tome što je ranije bilo priče kako će SBB, PDA i A-SDA ući u koaliciju samo pod uslovom da uđu kao blok, predsjednik SBB-a jučer je poručio kako to nije tako čvrst blok. 

SDA je najavila sastanak i s delegacijom Pokreta demokratske akcije (PDA). Ovaj sastanak trebalo bi da bude održan u ponedjeljak, a stranačku delegaciju predvoditi će predsjednik PDA Mirsad Kukić, piše Klix.ba.