Izetbegović poslao poruku Osmorki: Nastavite li biti servilni, SDA će vas zaustaviti, niste se smjeli približiti Dodiku i Čoviću

Izetbegović
Uradili su sve ono za što su kritikovali SDA. Predat će multietničku komponentu, kaže Izetbegović

 

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), večeras je govorio o aktuelnim političkim temama u našoj zemlji. Dotakao se lider SDA formiranja vlasti na entitetskom i državnom nivou, koalicije Osmorke sa HDZ-om i SNSD-om...

Lider SDA kaže da nije siguran kako će ova stranka biti dio vlasti na državnom nivou. Sa druge strane, uvjeren je kako se bez SDA na federalnom nivou neće moći.

Što se tiče državnog nivoa, nisam siguan da ćemo biti vlast, a što se tiče federalnog bez nas se neće moći. Ništa nije gotovo dok se izborni pobjednici ne dogovore, oni koji imaju predsjednika i potpredsjednika FBiH i delegate u Domu naroda, rekao je Izetbegović.

Ističe da se Osmorka raspala i da taj blok sada čine tri stranke "plus jedno ili dvoje". Kaže da nemaju moć kao SDA i DF.

Osmorka više ne postoji. To se svodi na Trojku plus jedno ili dvoje. Oni nemaju kao SDA i DF zajedno, to što je ostalo od njih. A u Domu naroda bez pomoći SNSD-a i HDZ-a neće imati čak ni potpredsjednika u srpskom klubu, kazao je on.