Izetbegović razgovarao s ambasadorom Pakistana Akhtarom Jamilom Raom

.
Tokom razgovora konstatovani su prijateljski odnosi između dviju zemalja, koji su osnova za razvoj saradnje političkih i ekonomskih odnosa

 

Predsjednik SDA i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović razgovarao je danas sa ambasadorom Islamske Republike Pakistan Akhtarom Jamilom Raom.

Tokom razgovora konstatovani su prijateljski odnosi između dviju zemalja, koji su osnova za razvoj saradnje političkih i ekonomskih odnosa.

Izetbegović je informirao pakistanskog amabasadora o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i pokušajima jednostranog ugrožavanja dejtonskog ustavno-pravnog poretka koje dolaze od politike koji predvodi predsjednik SNSD-a.

Ambasador Jamil Rao naglasio je da Pakistan čvrsto stoji uz Bosnu i Hercegovinu u političkom, diplomatskom i svakom drugom pogledu. Dodao je da će Pakistan bez ikakvih kalkulacija i u svakom scenariju podržavati teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

Dio razgovora bio je posvećen ekonomskoj saradnji i ogromnim potencijalima koji postoje u toj oblasti. Istaknuto je da je Pakistan veliko tržište i prilika za bh. kompanije, te je u tom smislu razgovarano o uzajamnim posjetama poslovnih delegacija.

Razgovarano je i o posjetama na najvišem državnom i političkom nivou.

FOTO: FACEBOOK