Izgradnja nove zgrade OŠ "Cazin I" moguća i prije kraja ove školske godine?

"Dana 30.10.2018. godine Grad Cazin je raspisao Javni poziv za nabavku i ugradnju stolarije za objekat JU OŠ 'Cazin I' Cazin", navodi se u saopštenju za javnost uprave spomenute škole.

- "U uvjerenju da će procedura, kao i sama ugradnja stolarije proteći u optimalnim rokovima, u ime učenika i zaposlenih izražavam zadovoljstvo prethodnom činjenicom te zahvaljujem gradskim vlastima na ovom hvale vrijednom projektu", navodi se dalje u saopštenju objavljenom na Facebook stranici škole.

Također napominju da postoji mogućnost da se nova zgrada škole završi čak i prije kraja ove školske godine:

- "Izražavam nadu da će se naći naći prostora, razumijevanja i sredstava da i u narednom budžetu Grada Cazina i u saradnji sa višim nivoima vlasti budu izdvojena i sva nedostajuća sredstva te se okonča izgradnja nove škole i prije kraja ove školske godine. Podsjećam da nakon što bude ugrađena stolarija za kompletnu izgradnju, za dovršetak osnovne školske zgrade treba oko 700.000,00 KM i 90 dana intezivnog rada. U uslovima ugrađene stolarije i pokrivenog objekta svi preostali radovi se mogu odvijati neovisno o vanjskim vremenskim uvjetima. Neka nam je svima sa srećom."

Podsjećamo, već dugi niz godina učenici ove škole pohađaju nastavu u dotrajalim objektima, izgrađenim prije više od 50 godina, koji ne zadovoljavaju ni minimum standarda neophodnih za normalan rad.