fbpx Izgradnja podzemne garaže na Bjelašnici

Izgradnja podzemne garaže na Bjelašnici

Home

Izgradnja podzemne garaže na Bjelašnici

Igman i Bjelašnica su naš strateški interes, rekao Šteta


Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i direktor direkcije za puteve KS Selmir Kovač posjetili su danas općinu Trnovo gdje su nakon sastanka, sa načelnikom Ibrom Berilom obišli radove na saobraćajnoj infrastrukturi u ovoj općini.

Na području općine Trnovo, koja ima najviše regionalnih puteva kojima upravlja Ministarstvo saobraćaja preko Direkcije za puteve, u ovoj godini radi se na više od deset projekata ukupne vrijednosti više od tri miliona KM. Okončani su radovi na spoju dva regionalna puta od Hotela Maršal do Donje Grkarice u dužini dva kilometra, zatim kilometar puta na dionici Bijele vode - Kolijevka, dok su u toku radovi na izgradnji podzemne garaže na Bjelašnici koja će imati kapacitet 100 mjesta.

- Napravili smo dosta, ali ćemo napraviti još do kraja ove građevinske sezone kada je u pitanju općina Trnovo. Igman i Bjelašnica su naš strateški interes i raduje nas informacija da bi radovi na podzemnoj garaži na Bjelašnici, uz dodatna ulaganja Ministarstva, trebali biti završeni do kraja zime. Dakle, Kanton Sarajevo spremno će dočekati zimsku sezonu kada je u pitanju putna infrastruktura - je Šteta.

Objavio: Wed, 11/09/2019 - 17:34

Povezane vijesti

Back to top