Iživljavanje na maloljetniku u Tesliću: Vozali ga u gepeku auta, pa ga strpali u kontejner

Policijskoj stanici Teslić prijavljeno je da su jučer u Tesliću, više osoba fizički napalo maloljetnika zadavši mu više udaraca u predjelu cijelog tijela, a zatim ga stavili u prtljažnik putničkog automobila i odvezli na jednu a potom na drugu lokaciju sa drugim putničkim automobilom, gdje su nastavljala sa fizičkim napadom.

Policijskoj stanici Teslić prijavljeno je da je su jučer u Tesliću, više osoba fizički napalo maloljetnika zadavši mu više udaraca u predjelu cijelog tijela, a zatim ga stavili u prtljažnik putničkog automobila i odvezla na jednu a potom na drugu lokaciju sa drugim putničkim automobilom, gdje su nastavljala sa fizičkim napadom. 

Nakon navedenog, oštećenog su ubacili u kontejner, gdje su ga fotografisali, saopćeno je iz MUP-a RS.

Oštećenoj osobi je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Teslić i njemu su za sada konstatovane lake tjelesne povrede, prenosi Klix.

U toku je kriminalistička obrada nad osobama za koje postoji osnov sumnje da su izvršila navedena krivična djela. 

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu "Protivpravno lišenje slobode“ iz člana 143. stav 3. u vezi sa stavom 1. i krivičnom djelu "Tjelesna povreda“ iz člana 131. stav 1. Кrivičnog zakonika Republike Srpske.