Iznenadni poziv na mobitel Angele Merkel prekinuo sastanak sa Putinom: Pogledajte reakciju ruskog predsjednika

.

Siguran sam da ovo neće biti samo vaša oproštajna posjeta nakon što ste odlučili da se ne kandidujete za novi mandat, kazao je Putin obraćajući se Merkel

Njemačka kancelarka, Angela Merkel, sastala se danas u Moskvi sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Merkel je na početku razgovora istakla da, uprkos brojnim neslaganjima, ona ima o čemu razgovarati sa ruskim predsjednikom.

Centralna tema razgovora dvoje lidera bila je situacija u Afganistanu, a pored toga Putin i Merkel su razgovorali o još nekim važnim stvarima oko kojih dvije zemlje nemaju zajedničko viđenje stvari.

- Održavamo stalni kontakt telefonom, ali ima mnogo pitanja o kojima treba razgovarati oči u oči. Siguran sam da ovo neće biti samo vaša oproštajna posjeta nakon što ste odlučili da se ne kandidujete za novi mandat, već i posjeta ispunjena ozbiljnim poslovnim sadržajem, rekao je Putin.

Ipak, stvar koja je medijima privukla najviše pažnja bila je situacija kada je njemačkoj kancelarki zazvonio mobilni telefon dok je pričao Putin.

Merkel je u trenucima dok je vadila telefon nezadovoljno mahala glavom, ali je ipak pogledala od koga je dobila poziv. Mediji nisu saznali ko je osoba koja je "prekinula" važan sastanak dvoje lidera.

Sa druge strane, ruski predsjednik je nezgodnu situaciju okrenuo na šalu, rekavši "da će nastaviti biti u stalnom telefonskom kontaktu".