Izudin Isaković hitno mora na operaciju očiju u Tursku

Izudin Isaković (39) iz Zenice već tri godine zbog problema s vidom ne može se sam kretati. Prošle godine operiran je u Turskoj, nakon čega mu je poboljšan vid, ali još ne može raspoznavati stvari i predmete. Vidi samo sjene kroz maglu, a nosi i naočale kao zaštitu od sunca. Ovih dana trebao bi na novu operaciju u Tursku, za šta mu je potrebno 5.250 eura.

Kako je ispričao za „Avaz“, to su preliminarni troškovi koji mogu biti i mnogo veći nakon ljekarskog pregleda.

- Trenutno, nemam taj novac. Imam avionsku kartu rezerviranu za 13. juli i nadam se da ću do tada, uz pomoć dobrih ljudi, prikupiti potreban novac - kaže Isaković.

Ovaj Zeničanin do prije tri godine, kako kaže, živio je normalno. Bavio se sportom, a posebno je volio nogomet. A onda je 2015. počeo postepeno gubiti vid.

- Počele su magliti oči. Kada sam otišao ljekaru, ustanovili su žutu mrlju i imao sam dvije operacije u BiH, ali nisu uspjele. Nakon toga, otkrili su mi i da je oštećeno očno dno i jedino mi, nadam se, mogu pomoći operacije u Turskoj – kaže Isaković, kojem u kretanju, uglavnom, pomaže otac Ramiz.

Otvoren račun

Svi koji žele pomoći Izudinu Isakoviću, novac mogu uplatiti na njegov tekući račun broj 3060292802260358 otvoren u „Addiko banci“. Također, mogu ga kontaktirati na brojeve telefona 032/836-845 i 062/499-472.