Japanski teniser oduševljen Banjom Lukom i bh. specijalitetima: BiH je mnogo propatila u ratu

tenis
Japanski teniser Taro Daniel (ATP:98) jedan je od učesnika teniskog ATP turnira u Banjoj Luci, a na društvenim mrežama poručio je da je sretan što je prvi put u zemlji koja je propatila mnogo ratnim dešavanjima, dok je posebno bio oduševljen kulinarskim specijalitetima.

 

"Prvi put u životu sam u Banjoj Luci, u Bosni i Hercegovini. Ovo je zemlja koja je u nedavnoj prošlosti mnogo propatila i često je neprepoznata. Rat u Bosni je završio 1995. i imao je najviše žrtava u svim jugoslavenskim ratovima. Velika je čast sudjelovati na jednom od najvećih međunarodnih sportskih događaja u historiji ove zemlje. Nadamo se da će naši napori na terenu donijeti makar i najmanju dozu radosti mještanima", napisao je Daniel i dodao:

"Slajd 5, ovdje imaju najveće porcije hrane", napisao je u objavi praćenoj nizom fotografija.

Japanac je tokom dolaska u Banja Luku obišao čuvenu tvrđavu Kastel, a u prvom kolu tunira igrat će sa slovačkim teniserom Aleksom Molčanom.

Turnir počinje 16. aprila mečevima kvalifikacija i trajtat će do 23. aprila kada je finale. Na turniru će učestvovati Novak Đoković, Stan Wawrinka, Gael Monfis, Andrej Rubljov i ostali teniski asovi.

Podsjećamo, razlog prelaska turnira u Banju Luku je kako bi organizatori turnira u Beogradu mogli da naprave iskorak u infrastrukturi i u budućnosti organizuju turnir iz ATP 500 serije. Do sada su najveći turniri u BiH bili sa Challenger Toura.

 

FOTO