Javljaju se nove navodne Aleksićeve žrtve: Jedna tvrdi da ju je napastvovao još devedesetih

asd
Kako otkriva izvor ovog medija, one su se javile iz više evropskih država, ali je bilo slučajeva i iz Amerike

Više žena navodno se javilo posljednjih dana iz inostranstva tvrdeći da ih je seksualno zlostavljao učitelj glume Miroslav Mika Aleksić, saznaje nezvanično "Blic".

Kako otkriva izvor ovog medija, one su se javile iz više evropskih država, ali je bilo slučajeva i iz Amerike.

Traumatično iskustvo

- Jedna državljanka Srbije javila se iz Sjedinjenih Američkih Država. Ona je svojevremeno bila polaznica škole Mike Aleksića, ima veoma traumatično iskustvo seksualnog zlostavljanja. Ona se ne bavi glumom, otišla je u drugu profesiju i već godinama živi u inostranstvu. Kako je ispričala, nju je Aleksić napastvovao polovinom devedesetih godina - kaže sagovornik „Blica“ blizak istrazi.

Kako tvrdi, ova mlada žena već je dala izjavu istražnim organima.

- Izjava je uzeta putem Skajpa, snimljena, transkribovana i predata tužilaštvu. Ona će najvjerovatnije biti uzeta u razmatranje kao svjedok - kaže izvor lista.

Mnogi slučajevi zastarjeli

Tužilaštvo je donijelo odluku da će sve one djevojke i žene koje budu željele da učestvuju u postupku, izjave moći da daju putem video-poziva, što će znatno olakšati stvari.

Policiji i tužilaštvu se od trenutka kada je slučaj dospio u javnost javio veliki broj djevojaka i žena koje tvrde da su bile Aleksićeve žrtve. U najvećem broju, međutim, riječ je o zastarjelim slučajevima.