To je Vlašić planina: Više od skijališta, odmor za srce i dušu, u svako doba godine (VIDEO)

Home

To je Vlašić planina: Više od skijališta, odmor za srce i dušu, u svako doba godine (VIDEO)


Planinska ljepotica Vlašić nalazi se u samom srcu Bosne i Hercegovine, te je još u vrijeme Austro-ugarske uprave bila prepoznata kao izvrstan turistički centar.

Od Travnika je udaljena 22 km putnim pravcem koji vodi preko prevoja Galica, a 28 kilometara drugim putem, prohodnim tokom cijele godine, 365 dana

Čarobno je to mjesto gdje se u jednom danu znaju smjenjivati sva godišnja doba. Vlašić se nerijetko pokazuje u prizorima sa skijašima koji se sunčaju oslonjeni na skije, ali on nije samo skijalište, Vlašić je puno više od toga. 

Pogodni klimatski uslovi, raznovrsna flora i fauna, čist zrak, ali i bogata turistička ponuda čine ovu planinsku ljepoticu mjestom za odmor i dušu, u svako doba godine

Izleti, planinarenje, šetnje najljepšim predjelima Vlašića, kao što su prekrasna rijeka Ugar i  njeno izvorište, Kraljica (jedan od najljepših dijelova Vlašića ), Devečani (planinarski dom), te sam vrh Vlašića - Paljenik, na nadmorskoj visini od 1943 m, na kojem se nalazi RTV relej, posjeta Katunima gdje se, po višestoljetnoj tradiciji, proizvodi na daleko poznati i cijenjeni vlašićki sir i ostali domaći proizvodi.

Vlašić je savršeno mjesto i za bicikliste, paraglajdere, ribare. Posjeduje velike smještajne kapacitete te različite sportske i kulturne sadržaje.

Zalazak sunca ovdje ne nagovješta kraj odlične zabave, već početak noćne čarolije na bh. planini.

Da Vlašić nije samo skijalište, već idealno mjesto u BiH koje morate posjetiti, upravo je želio pokazati autor video priče u prilogu, Tarik Arnautović uz pomoć Enesa Škrge, Mateja Baskarada i Mirze Lende.

Pogledajte i pustite da i vas osvoji Vlašić:(Cazin.NET)

 

 

 

Objavio: Pon, 11/09/2017 - 07:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top